Maailmanmatkat & lemmikkikaupan tytöt

Tänään sain vieraakseni rakkaan tyttäreni – kaukaa, toisesta kaupungista, satojen kilometrien päästä. Meidän yhteinen intohimomme ovat kirpputorit. Joillakin ihmisillä vain yksinkertaisesti on  erityinen kyky löytää kirppiksiltä ne todelliset arteet, ja tyttäreni on juuri sellainen ihminen. Tänään teinkin sitten  todellisia löytöjä.  Suunnistimme aivan ensimmäiseksi, mihinkäs muualle kuin kirpputorille.

Patricia Schulzin 1000 Places To See Before You Die on maailmanmatkaajan käsikirja, jonka avulla voi tehdä kiehtovan matkan maapallon kaukaisimpiin kolkkiin. Kirja on ilmestynyt ensimmäisen kerran jo vuonna 2003 Yhdysvalloissa, mutta on minulle aivan uusi tuttavuus. Kiitos tyttäreni, se löytyy nyt kirjahyllystäni. Löytämäni painos on vuodelta 2007, suomenkielinen ja painettu Saksassa. Patricia Schulz on tunnettu matkaoppaiden kirjoittaja ja hänen kerrotaan olevan sukua kirjailija Mark Twainille, joka oli myös intohimoinen matkailija. Tämä kirja on vaatinut seitsemän vuoden tutkimustyön ja se on noussut Yhdysvaltojen, Ison Britannian ja Saksan bestsellerlistoille.

 Schulz on vieraillut myös Suomessa (imartelevaa, eikö totta?) seuraavissa kohteissa: Hotel Kämp ja ravintola Savoy Helsingissä, risteily jäänmurtajalla Kemissä, Joulupukin kylä Rovaniemellä, Ainola Järvenpäässä ja Savonlinnan oopperajuhlat. Pari kardinaalimokaa kirjasta kuitenkin löytyy. Schulzin mukaan juhannus on Ruotsin kohde ja revontulet Norjan ”omaisuutta”. Se on melkeinpä anteeksiantamatonta, mutta nojatuolimatkani maailmalle voi nyt alkaa.

Tämän päivän löytöihin kuului myös joitakin naisellisia hepeneitä sekä Anja Snellmanin kirja Lemmikkieläinkaupan tytöt (Otava 2010). Rahaa kulutin ruhtinaalliset 11 euroa. Tähän kohtaan sopii mielestäni erinomaisesti tanssija-koreografi Jorma Uotisen usein julkisuudessa käyttämä ilmaus: Ei huono 🙂

Olen jo pitkään halunnut lukea juuri tämän  kirjan, mutta se ei vain ole sattunut aikaisemmin kohdalle. Snellmanin tosin miellän jostain syystä yhä edelleen Kauraseksi, mutta se taitaa olla tässä yhteydessä ylimääräistä  rönsyilyä aiheesta. Tällä kommentillani en halua loukata ketään,  kaikkein vähiten itse kirjailijaa.

”Lemmikkikaupan tytöt” käsittelee ajankohtaisia aiheita: naisen asemaa ja ihmiskauppaa. Mielenkiintoista nähdä, miten Kauranen (anteeksi, Snellman) näitä asioita käsittelee.
”Ei meiltä tietoa puutu.
Meiltä puuttuu rohkeutta
käsittää mitä me tiedämme ja tehdä johtopäätökset”
Sven Lindqvist 

Mainokset
This entry was published on 13.11.2012 at 12:31 pm. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Maailmanmatkat & lemmikkikaupan tytöt

  1. Thank you for visiting my site. I wish I understand your language but one thing for certain I am intrigue about the book on this page. I will check it out from our library. Take care.

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: