Superstition (kuulostaa paremmalta kuin taikausko)

Norsuja, norsuja ja vielä vähän lisää norsuja 🙂

Sanotaan että norsu, jolla on kärsä ylöspäin, kerää onnea kotiin, samalla tavalla kuin oikea norsu vettä kärsäänsä. En tiedä, mistä tämä uskomus on peräisin, mutta minulla on kotonani norsuja, koriste-esineissä sekä tyynyissä. Tiedän, että meitä on muitakin. Tunnenkin heistä muutamia. Me kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että norsun kärsän pitää osoittaa ovelle päin. Se tuottaa onnea. Yleisesti tästä asiasta ollaan montaa mieltä. Jotkut uskovat, että norsun pitää olla ikkunalaudalla ja sen kärsän pitää osoittaa auringonnousun suuntaan.  En minä tätä uskomustani  ihan valloilleen  ole päästänyt, vaikka oikeastaan haluaisin kyllä uskoa, että norsut tuottavat onnea, sitä ei ole koskaan ihmisellä liikaa – ja toisaalta, pysyypähän huusholli järjestyksessä.

Kuva © Pauli Laalo

Unisymboliikassa norsu on voiman, vahvuuden ja älykkyyden symboli. Norsua pidetään myös voimaeläimenä. Astrologiassa puhutaan arkkityypeistä ja norsu edustaa tässä ajattelussa sitoutumista, uskollisuutta, viisautta sekä vanhan ihmisen elämänkokemusta.  

Kuka pelkää mustaa kissaa?

En myöskään pidä itsenäni kauhean taikauskoisena. Siitäkään huolimatta, että sylkäisen kolme kertaa olkani yli nähdessäni mustan kissan ylittävän tien/kadun. En suostu kävelemään tikapuiden alta. Käsilaukkua ei saa laittaa lattialle, muuten ei rikastu koskaan. Kenkiä ei saa laittaa pöydälle, se tuottaa huonoa onnea. Perjantai 13. päivä ei kuitenkaan ole minulle ongelma. Olen ratkaissut asian niin, että 1+3=4. Numerologiassa numero neljä  edustaa  yksilöllisyyttä, originaalisuutta, kekseliäisyyttä ja sietokykyä. Eli kyllä tässä nyt  aina yksi perjantai 13. päivä kestetään. Monissa hotelleissa ei muuten ole huonetta numero 13 ollenkaan, joten en taida olla tämän(kään) asian kanssa aivan yksin. Vai miksiköhän niin monesta urheilujoukkueesta puuttuu  pelaajanumero 13 tyystin ja kokonaan?

Mutta nyt: Taitaa olla parasta, etten paljasta enää enempää. Muuten menetän kasvoni täysin, vaikka sitä jäniksenkäpälää ei käsilaukustani löydykään – eikä kotoani  hevosenkenkää. Sain vasta hiljattain kuulla, että hevosenkenkä  pitää ripustaa seinään ”suupuoli” alaspäin. Minähän olisin senkin tietenkin ripustanut väärin päin, ja onneni olisi valunut hukkaan.

P.S. Aivan unohdin, sateenvarjoa ei muuten saa avata sisällä, se(kin) tuottaa huonoa onnea.

Älä kokeile tätä kotona 😉

 

Mainokset
This entry was published on 10.11.2012 at 5:54 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: