Bone Wind Fire

Kävin viime kesänä Helsingin taidemuseossa (Tennispalatsissa) taidenäyttelyssä, joka puhutteli minua kauneudellaan ja nerokkuudellaan. Taidemaalari Georgia O’Keeffe oli jäänyt minulle ennestään tuntemattomaksi, koska hänen töitään on Euroopassa harvoin esillä – enkä aikaisemmin rehellisesti sanottuna ole ollut niin kauhean kiinnostunut modernista taiteesta.  Georgia O’Keeffe (1887–1986) on yksi Yhdysvaltojen merkittävimmistä modernisteista, joten minulla oli aivan huikea aukko sivistyksessäni. Onneksi sain sen paikattua. Rakastuin hänen töihinsä välittömästi. Näyttely johdatti todella upeasti New Mexicon maisemiin, O’Keeffen maailmaan ja hänen teoksiinsa.

Osa O’Keeffen teoksesta Yellow Calla (1926)

Yllä olevassa kuvassa osa O’Keeffen teoksesta Yellow Calla. Ihastuin hänen töihinsä niin paljon, että ostin samana päivänä kirjan Georgia O’Keeffe, A Book of Postcards (Pomegranate Communications Inc, 1992). En ole kuitenkaan hennonut lähettää yhtäkään kirjan postikorteista, koska haluan palata hänen töihinsä yhä uudestaan.

Georgia O’Keeffe, Hands 1918, valokuva Alfred Stieglitz

Tänään sain ilokseni huomata Georgia O’Keeffe Museumin Facebook – sivuilta, että viime vuonna on valmistunut 30 minuuttinen dokumenttielokuva Bone Wind Fire (Jill Sharpe), joka kertoo Georgia Georgia O’Keeffen, Frida Kahlon ja Emily Carrin sisäisestä maailmasta ja taiteen tekemisen henkilökohtaisista prosesseista.

Klippi:
Tässä linkissä pieniä maistiaisia dokumentista

Mainokset
This entry was published on 8.11.2012 at 11:16 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: