RytMiHäiRiö

Olemme jälleen palanneet turvallisesti Vanhaan Hyvään Aikaan. Minä en ymmärrä tätä kellojen edestakaisin kääntelyä monta kertaa vuodessa. Kesäaikaan siirtyminen on minulle kauhistus, se ei sovi minulle lainkaan. Nyt kun olemme jälleen talviajassa, elämäni tuntuu taas normaalilta – tai siis juuri niin normaalilta kuin se nyt ylipäätään mahdollista. Se on aika kummallista, miten paljon yksi tunti voi merkitä ihmiselle. Minä kun en satu olemaan mikään kahdeksasta neljään – ihminen. 

”Siis anna mun kaikki kestää!”

Olen myös joskus miettinyt, että miltä kesä-/talviaikaan siirtyminen mahtaakaan tuntua koirastani. Koirat pitävät rutiineista, joten voin kuvitella, että koiruuden mielestä tässä huushollissa on taas jälleen kerran suunnilleen kaikki päälaellaan. Ruokakupin täyttäjä ilmeisesti jotenkin unohtaa täyttää ruokakupin ajallaan, puhumattakaan siitä että omistaja on yhtäkkiä kuin unesta tehty – se ennen näin myöhään ole valvonut. Ja taas saa koira odotella, että missähän vaiheessa aamua tuo tumpelo lopulta ymmärtää antaa ruokaa. Pelkäänpä pahoin, että välillämme vallitsee pienoinen luottamuspula siihen asti, kunnes tämä ”rytmihäiriö” taas tasaantuu.

Olen niin onnellinen normaaliin talvirytmiini palaamisen johdosta, että sen kunniaksi voisi viettää, jos nyt ei ihan kansallista juhlapäivää, niin ainakin pienet kakkukestit – ja koiralle kakkua myös, suuri palanen. Sanokoot terveysintoilijat mitä sanovat. Me tiedetään kyllä, että sokeri ei ole hyväksi koiralle sen kummemmin kuin ihmisellekään (ja entäs ne kalorit sitten?).
Tässä kohtaa me sanotaan koiran kanssa, että ”so what!”. Ihan kalkkista, tiedetään, pitäisi sanoa rennosti venyttäen ”wooot!”, mutta me ei välitetä.  Me olemme kakkumme ansainneet 🙂

Mainokset
This entry was published on 29.10.2012 at 12:21 pm. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “RytMiHäiRiö

  1. oro on said:

    mie kans mietin koiramme kohdalla sammaa asiaa tänä aamuna ko ulkolenkki käytiin tuntia aiemmin eli ennen aamu neljää ja ruuanki sai aiemmin.Ei ollu kuitenkaan moksiskaan!!!

    Tykkää

    • Minun koirani makoili jo tuntia ennen varsinaista ruoka-aikaa keittiön jääkaapin edessä, kuten tavallista. Mutta tuntia aikaisemmin kuin normaalisti, eli se elää vielä kesäaikaa ihan täysillä 🙂

      Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: