Linnunsulkia ja kaikenmaailman tavaroita

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä. Niitä, jotka nähdessään linnunsulan maassa  vievät sen kotiin ja laittavat  lasipulloon, eivätkä ajattele lentämistä. Ja niitä, jotka jättävät sulan paikalleen ja jatkavat matkaa. Nämä jälkimmäiset eivät sitä sulkaa tarvitse, koska heillä on siivet kantapäissä.

Ne, jotka jättävät linnunsulan paikalleen, ovat vaeltajia. Ne vain pakkaavat matkalaukkuun ikoninsa ja  matkustavat kaukaisiin maihin. Vaihtavat kaupunkeja ja maita. Luopuvat kaikista turhista tavaroistaan, eivätkä kiinny niihin. He ovat rohkeita ja vaihtelunhaluisia. He viipyvät matkoillaan kuukausia. Tulevat takaisin, kertovat tarinansa kaikesta siitä, mitä he ovat matkansa varrella kokeneet ja nähneet. Viipyvät hetken paikoillaan ja lähtevät palatakseen taas.

Ja ne toiset, ne toiset ovat paikallaan pysyjiä. Ne pelaavat varman päälle. Ne katselevat mummon vanhaa enkelitaulua makuuhuoneen seinällä nukkumaan mennessään, eivätkä halua luopua mistään vanhasta, totutusta ja turvallisesta.

Ne laittavat joka kesä parvekkeelle puutarhatontun, sen minkä tytär muovaili savesta ja joka yhdessä maalattiin…

… säilyttävät  vanhan ”savikiekon”, sen jonka niiden isä antoi äidille  Ihan Ensimmäisenä Oikeana Äitienpäivänä.

Paulig

Ne keräävät kaiken maailman tavaraa, vanhoja apteekkipurkkejakin.
Ne istuvat keittiöissään ja katselevat vanhoja kahvipurkkejaan ja miettivät minkälaista se olisi, jos sitä vain ottaisi ja lähtisi joku kaunis päivä.

Joskus minäkin mietin, että minkälaista se olisi, jos olisi siivet kantapäissä. Jättäisi vain sen löytämänsä linnunsulan maahan ja ajattelisi lentämistä.

”All that is gold does not glitter, not all those who wander are lost”.
– J.R.R. Tolkien

Mainokset
This entry was published on 28.10.2012 at 6:04 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: