Pulma pulmanen


Kaikki alkoi siitä, että puhelimeni tuli tiensä päähän. Se vain kieltäytyi toimimasta enää ja tunsin olevani todella, todella pahassa pulassa. Juuri sillä nimenomaisella hetkellä ei tietenkään ollut rahaa ostaa uutta. Voi harmin paikka! Tällaisena päivänä  ihminen vaan  on täysin nobody, ei kukaan, ellei hänen puhelimensa vastaa. Toisin sanoen katastrofi ja kauhea kriisi päällä. Rakas veljeni riensi apuun ja pulma oli kuin olikin ratkaistu. Hänellä sattui olemaan ulkomailta hankittu iPhone, jota hän ei tarvinnut. Syöksyin älypuhelinten ihanaan maailmaan. Tosin hyvin pian huomasin, että kosketusnäyttö ei tainnutkaan olla ihan minunlaisilleni ihmisille suunniteltu. Sormet vain eivät totelleet. Mutta minä opin käyttämään sitä ja olin todella innoissani. Ajattelin, että voin ottaa valokuvia ja tehdä vaikka mitä. No, seuraava vaihe olisikin sitten ollut hankkia puhelimeen siirtojohto, jolla voisin siirtää valokuvat tietokoneelle, koska minulla ei ole nettiä puhelimessa. Tulin siihen tulokseen, että en tee näitä hankintoja vielä tässä vaiheessa. Käytin sitä vain puhelimena, viestien lähetys takkuili nakkisormieni takia, mutta olin sitkeä kunnes… laturin johto alkoi temppuilla. Tuntui siltä, että nyt alkaa mummo hyytyä, totaalisesti.


Jälleen kerran olin tilanteessa, että olisi pitänyt ostaa uusi puhelin tai vähintäänkin johto, jolla saan puhelimeeni virtaa. Mutta se kuuluisa Murphyn laki toimi jälleen. Myös pölynimurini meni rikki. Kaksi todella tärkeää kapistusta yhtä aikaa rikki. Taisi siinä pari kyyneltäkin vierähtää poskelle, harmitti niin vietävästi.  Tällä kertaa ystäväni  riensi apuun. Hän oli ostanut vaimolleen juuri uuden puhelimen ja lahjoitti minulle vaimon vanhan puhelimen, joka sekään ei ollut kovin vanha ja toimi moitteettomasti. Niinpä sitten ostin pölynimurin ja palasin Nokian tuttuun ja turvalliseen maailmaan. Ja taas oli mahdollisuus ottaa valokuvia, nauhoittaa videota – puhelin kaikilla mausteilla, kuten nykyään pitää olla. Paitsi että minä en tarvitse niitä kaikkia hienoja ominaisuuksia eli en hankkinut sitä hemmetin siirtojohtoa valokuvia varten, enkä vieläkään hankkinut nettiyhteyttä puhelimeeni. Se on minusta aivan turhaa, omistan kameran (jossa sattui tulemaan se siirtojohto mukana!) sekä käytän nettiä kannettavan tietokoneeni kautta. Minä edes näe niin pientä tekstiä, mitä puhelimen näyttö voi parhaimmillaankin tarjota. Eli tarkoitan, että kännykän näyttö ei yksinkertaisesti ole oikein selainystävällinen, se on liian pieni.

Toisaalta, voihan se olla, että olen hieman vanhanaikainen. Vai kuinka moni muistaa ajat, jolloin mikroaaltouuni näytti tältä?

Tässä vaiheessa aloin jo ihan tosissani miettiä, miksi ihmeessä kaiken pitää olla niin monimutkaista, eikö puhelin voisi olla vain puhelin. Sellainen, jolla voi soittaa, lähettää viestejä ja joka osaa herättää minut aamuisin. Ja juuri sillä hetkellä  minulle soittaa puhelinmyyjä. Yleensä kuuntelen heidän tarjouksensa kiltisti ja sitten kieltäydyn kohteliaasti. Tällä kertaa hän kuitenkin tarjosi minulle jotain sellaista, mitä juuri tarvitsin. Puhelinta, halvinta mahdollista mallia, Nokia100. Hinta noin 20 euroa. Sen saisin, jos tilaisin Anna – lehden määräajaksi, hintaan 25 euroa. Eihän tällaisesta tarjouksesta voi kieltäytyä: naistenlehti ja uusi, aivan tavallinen peruspuhelin samaan hintaan!

Nokia 100

Tätä nykyä minä luen viikoittain Anna – lehteä (se tipahti tänäänkin postiluukusta http://www.anna.fi/) ja vastailen söpöön pinkkiin luuriin , jossa on kaikki se mitä tarvitsen (edullinen, kestävä ja yksinkertainen). Minulle se riittää aivan mainiosti. Jotenkin minusta tuntuu, että meitä yksinkertaisuuden rakastajia on muitakin…

Mainokset
This entry was published on 19.10.2012 at 1:36 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: