Sellainen ihminen

Tiedäthän sen ihmistyypin, joka ryntää aamuisin viime sekunneilla bussiin silmät usvassa ja yrittää tunkea kahta oikean käden hansikasta käsiinsä. Siitä näkee jo kaukaa, että sillä ei ole mitään käsitystä säästä, sillä sellaisella ihmisellä  on sateenvarjo mukana, vaikka sateesta ei ole tietoakaan – ja kun sataa, sillä ei ole minkään valtakunnan sadevarusteita. Se semmoinen ei ole aamuihminen, eikä se oikein elä tässä maailmassa. Se on istuttanut illan pimeydessä taskulampun valossa kanervia parvekeruukkuun, lukenut kirjaa yömyöhään ja herännyt jo kertaalleen aamuyöstä, kirja sylissään yölampun loisteeseen, mutta nukahtanut uudelleen.  Yksinkertaisesti: sellaiselle ihmiselle aikaiset aamut ovat kiveä.

Niinä aamuina, jolloin sen sellaisen ihmisen ei tarvitse rynnätä bussiin, se kyllä herää aikaisin aamulla antamaan koiralleen ruokaa. Mutta sen koira on ruokakupin tyhjennettyään jo umpiunessa, ennen kuin se ihminen edes ehtii tuntea omantunnon pistosta kömpiessään takaisin pehkuihin. 

Jos sellaiselle ihmiselle sattuu soittamaan Aku Ankan puhelinmyyjä, niin se kysyy varmasti, että onko teillä aikuisia kotona – ja se ihminen vastaa puoliunessa, että ei ole. Herättyään kunnolla se sitten vasta ymmärtää olevansa ainoa aikuinen taloudessa ja ihmettelee, että mistä ne kaikki sen huomaa, että sellainen ihminen… 

Se sellainen ihminen rypistelee otsaansa ja mutisee, että ”Eihän se onnistu mitenkään” kuullessaan alan asiantuntijan kertovan radiossa, että jos ihminen valvoo aina iltaisin myöhään, niin semmoinen rytmi olisi kyllä korjattava ensi tilassa.

Aamuisin, kun herään, kylpyhuoneeni peilistä katsoo
Sellainen
Ihminen.

Mainokset
This entry was published on 10.10.2012 at 7:34 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Sellainen ihminen

  1. Hih, niin osuvaa tekstiä omastakin elämästä 🙂

    Tykkää

  2. Mukava kuulla, että meitä on muitakin 🙂

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: