Se samperin savotta

 

Tänään minä sain sen lopulta(kin) tehtyä. Uskoisin, että naapurini pitävät sitä varmana merkkinä talven tulosta. Minä olen aina viimeinen, joka saa sen samperin savotan tehtyä. Parvekkeen laittaminen kesäkuntoon vain on niin paljon mukavampaa kuin sen talviteloille laitto. Ja niinhän siinä aina syksyä myöten käy, että parvekkeella alkaa olla sen verran paljon erilaista roinaa ja rompetta, että alkaa yksinkertaisesti tuntua siltä, että ei jaksa viitsiä. Mutta sen edestään löytää, minkä taaksensa jättää eli ei auttanut, työhön ja toimeen oli ryhdyttävä.

 

”Ylimmäisen vartijan” valvovan silmän alla (hieman haikeaa nassua sekin mielestäni kyllä näytti) siinä sitten touhuttiin. Koko päivähän siihen parvekkeen siivoukseen ja tavaroiden roudaukseen  meni matonpesuineen. Minulla on parvekkeella sellainen vihreä ”ruohomatto” – ja voin kertoa, että se on painava, kun se on märkä! 

Sen samperin savotan jälkeen palkitsin itseni (mielestäni aivan ansaitusti) vadelmasuklaakakulla.

 

Keittiö näytti ajoittain viidakolta (anemoniat),

ja ajoittain kasvimaalta (edelleen ne anemoniat).

 

Vanha matto sai uuden elämän, kiinnitin sen nastoilla suojaamaan kukkapöytää, jonka perin entiseltä naapuriltani  hänen muuttaessaan paikkakunnalta. Pöytä on nyt ”talvenkestävä”.  Se on kyllä totta puhuen vanha kuin taivas…

 

Vuosien varrella keräämäni kivet (aivan oikein, kerään kiviä!) ja lyhdyt saivat jäädä partsille talveani ilahduttamaan.   Nyt voi talvi tulla – ehdinpäs ennen lunta!

Mainokset
This entry was published on 8.10.2012 at 5:44 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Se samperin savotta

  1. ORO on said:

    täytyypä ruveta lukeen ja kommentoimaan!!!

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: