Muotia & Jännitystä

Tänään tapahtui jotain kummallista. Olin ruokaostoksilla marketissa ja jotenkin ”eksyin polulta” ja löysin itseni kirjaosastolta. Ei siinä vielä mitään, mutta kun lipsahdin vielä kaiken lisäksi lehtiosastollekin. Ei siellä myydä maitoa, ei leipää,  eikä mitään sellaista, jolla ihminen voi täyttää jääkaappinsa. Kaipa minä nyt sitten syön/ahmin kirjoja ja lehtiä seuraavat päivät – niinhän siinä kävi, että sorruin heräteostoksiin.

Pokkarihyllyssä oli ensimmäinen kiusaus. Jens Lapiduksen Luksuselämää, Stockholm noir trilogian päätösosa. Se oli ihan pakko ostaa. Toisaalta se ei suurta lovea kukkarooni tehnyt, huonomminkin olisi voinut rahansa käyttää.  Taas voin syventyä Tukholman alamaailman koukeroihin, Lapidus kirjoittaa erittäin taitavasti, tuntuu kuin kaikki kirjojen tapahtumat olisivat tapahtuneet ihan oikeassa elämässä.  Se ei ole ihme, sillä hän on paitsi kirjailija, myös puolustusasianajaja. Hän on edustanut oikeudessa Ruotsin pahamaineisimpia
rikollisia. Toisin sanoen tälle ensimmäiselle heräteostokselle on olemassa hyvät perustelut, mutta se toinen, voi Pyhä Sylvi! 
Tuli vain sellainen tunne, että juuri nyt tarvitsen muotilehden (siis minä, joka ostan kaikki vaatteeni kirppiksiltä), mieluiten ulkolaisen muotiraamatun, joita näytti olevan tarjolla runsaasti.  Aikani mietittyäni tulin siihen tulokseen, että kun kerran on tarjouksessa kaksi lehteä yhden hinnalla, niin kyllähän se on tarjous, johon kannattaa ja pitääkin tarttua. Niinpä sitten ostoskoriini eksyi ruotsalainen Plaza Magazine (http://www.plazamagazine.se) ja kun pääsin kotiin, oikaisin itseni nautinnollisesti sohvalle ja ryhdyin lukemaan. Plaza on minulle, muotilehtien maailmaa tuntemattomalle,  aivan uusi tuttavuus. Lehti on tasokas ja monipuolinen. Ainoa asia, mikä tässä meni pieleen, oli se, että se toinen lehti, jonka sain ekstraa, oli miesten muotinumero! Aivan oikein minulle tuhlarille. Mutta toisaalta, kyllähän siinä ihan mukavan näköisiä miehiä oli ja todella tyylikkäästi pukeutuneita – ei sellaisia tule Suomessa liian usein kadulla vastaan. Aivan eritysesti minua viehättivät nämä kaksi italialaista, huolettoman tyylikkäästi pukeutunutta vanhempaa herrasmiestä  vasemmalla (Kuvakaappaus: Plaza Uomo, 1/2012, kuvat Justin Chung, lehden artikkelin teksti Olof Enckell)  

Molemmat herrat ovat tosi tyylikkäitä. Toinen vain on huolettomampi toista. Ulsterin nappi auki ja pitkä kaulaliina vilkkuu takin helman alta. Sympaattista, kerta kaikkiaan sympaattista, sanon minä 🙂

Mainokset
This entry was published on 4.10.2012 at 10:22 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: