Uusia alkuja

Tänä viikonloppuna on paitsi luettu nenä kiinni kirjassa, myös podettu syksyistä melankoliaa. Joka syksy se vain iskee,  kun illat pimenevät ja sataa, sataa satamasta päästyäänkin. Tuo on muuten ihan oikeasti kummallinen sanonta, satamasta päästyäänkin. Onkohan se kenties jonkun merimiehen keksimä juttu 🙂  No niin, siinä te näette, täällä sitä vain taivastellaan ja ihmetellään – tätä tämä pimenevä vuodenaika tekee ihmiselle. Pöljäksihän se tulee.

Olen yritättänyt karkoittaa melakoliaa  käveleskelemällä syksyisessä metsässä. Hämmästellyt miten paljon siellä kasvaa sieniä, joita minä en tunne.

Olen pohdiskellut uusia alkuja. Pienestä on hyvä lähteä liikkeelle, joten päädyin sitten poimimaan lemmikin taimia kukkapurkkiin kasvamaan. En tiedä onko niillä tapana kasvaa purkissa, luonnossa ne kuitenkin leviävät ihan joka puolelle. Ne muistuttavat minua kesästä. Siitä, joka juuri loppui, ja jonka perään minä haikailen. 

 Koko päivän sitä ikävää  pidettyäni, alkoi kyllästyttää. Tunsin itseni naurettavaksi. Eihän tämä nyt maailman ensimmäinen syksy ole.

Äideillä on seitsemäs aisti, ihan varmasti on. Eihän ne muuten osaa soittaa ja tarjota kotiinviemisiksi mustikkapuolukkapiirasta (vaniljakastikkeella, tietenkin), kun tuli nyt vaan leivottua vähän liikaa. Ei sitä kuulkaa turhaan sanota, että hyvä ruoka, parempi mieli. Ja minä lasken mustikkapuolukkapiiraan ehdottomasti ruuaksi, kaloreita ei nimeksikään 😉

Mainokset
This entry was published on 1.10.2012 at 10:15 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: