Da Vinci -koodin kuvitetun laitoksen lumoissa

Rakkaat ”lukuhäiriöläiset” (=lukupiiri) ja muutkin asiasta kiinnostuneet, kotona olisi puuhaa jos jonkinlaista. Olen kuitenkin tehnyt tietoisen päätöksen luistaa tänään  kaikista kotitöistä ja viettää lukulauantaita.

Kuten aiemmin kerroin, löysin kirpputorilta edullisesti Dan Brownin Da Vinci  -koodi kirjan kuvitetun laitoksen edulliseen hintaan ja nyt se mokoma on lumonnut minut täysin (syynä tähän ovat sekä kirjan sisältämät kuvat  että tarina). Lajityypiltään kirja on trilleri, joten se tempaisi minut mukaansa, vaikka olin päättänyt lujasti, että luen sen ajan kanssa, säästellen.

Dan Brown kertoo itse, että ”taustatyö tarinaan liittyvän historian ja kuvien parissa oli ihmeiden täyttämä tutkimusmatka, ja on hienoa nähdä kaikki tuo kuvallinen aineisto Da Vinci –koodin teksin lomassa (Brown, 2005. Da Vinci –koodi. 2. p. Porvoo:  WS Bookwell Oy).”

Ainutlaatuiseksi tämän kirjan tekee paitsi tarina, myös valokuvat symboleista, taideteoksista ja arkkitehtuurista. Minä ainakin olin pihalla kuin lumiukko, kun katsoin aikoinaan kirjan pohjalta tehdyn elokuvan. Elokuva sinänsä oli hyvä, mutta paljon jäi arvoituksia – harmillista kyllä myös elokuvan loppu, en  ymmärtänyt loppuratkaisua lainkaan. Leffa sinänsä kyllä oli jännittävä ja hyvin tehty. Nyt, lukiessani kirjaa, huomaan, että olisin ollut melkoinen taidehistorian-/symboliikan guru, jos leffan perusteella olisin kaiken sen sisältämän informaation  pystynyt sisäistämään. Eli suosittelen  lukemaan tämän kirjan, jos vähänkään tuntuu samalta kuin minusta leffan katsottuani. 

Tarina alkaa Pariisista, Louvren taidemuseon Suuresta salista. Jännitys on käsinkosketeltavaa jo ensimmäisestä luvusta lähtien  ja pitää minua otteessaan tiiviisti. Joten jos minua ei kuulu eikä näy, älkää ihmetelkö. Parhaillaan ”vierailen” Saint Sculpicen kirkossa, enkä tiedä tarkkaan, minne tarina minua seuraavaksi kuljettaa.

 

Mainokset
This entry was published on 30.9.2012 at 6:20 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: