Päiväunia ja hyviä perusteluja

Sanotaan, että aika on rahaa. Toisaalta myös, että se on kuin rahaa pankkiin laittaisi, kun nuori ihminen nukkuu. No, minä en ole niin nuori, niin että tuosta suurta säästöä syntyisi, harmi sinänsä. Mutta joka tapauksessa tutkimukset ovat osoittaneet, että nukkuminen tehostaa oppimista ja että päivänokoset pitävät ihmisen terveenä ja tehokkaana. Eikä tässä yhteydessä ole mainittu iän vaikutuksista mitään. Peli ei siis olekaan vielä  menetetty.

Suurta kustannusalan yritystä johtava Michael Hyatt on koonnut blogiinsa viisi vahvaa perustelua sille, miksi useimpien kannattaisi yrittää nukkua lyhyet päiväunet vaikka joka päivä. Yksi näistä perusteluista on, että 20–30-minuuttiset unet parantavat vireyttä ja lisäävät suorituskykyä, mutta eivät jätä torkkujalle tokkuraista oloa tai vaikuta hänen seuraavan yönsä uniin. Tämä ei tosin paljon lämmitä juuri nyt, kun ihminen on nukahtanut hyvän kirjan ääreen suklaalevy vieressään ja meni päikkärit pitkiksi.

Toisaalta, nuo muut tutkimustulokset kuulostavat oikein mukavilta. Kirja on vielä kesken ja suklaatakin on  jäljellä – taidan palata asemapaikalleni sohvalle villasukat jalassani, vetää peiton korviin ja nauttia elämästä. Sellaista  se vaan on, kun ihminen on unesta tehty. 

Mainokset
This entry was published on 20.9.2012 at 5:13 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Päiväunia ja hyviä perusteluja

  1. Tarja Istala on said:

    Mä olen aina kannattanut päiväunia, kokemus on osoittanut niiden tarpeellisuuden. Työhuoneeni seinällä oli jo 90-luvulla jonkin lääkärin suositus niistä, siis lehtileikkeenä.

    Tykkää

    • Kunpa päiväunet vihdoin pääsisivät maineestaan ylimääräisenä luksuksena. Ne kuuluvat minunkin arkirutiineihini. Tai no, myös sunnuntai -päiviin 🙂

      Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: