Veronika päättää kuolla

Jos minä jotakin tässä maailmassa rakastan, niin Paulo Coelhon kirjoja. Kirjailija Paulo Coelho on syntynyt vuonna 1947 Brasiliassa.  Hän aloitti kirjallisen uransa 1970 – luvulla. Hänen elämänsä on ollut värikäs ja täynnä yllättäviä käänteitä. Coelhon vanhemmat mm.  toimittivat hänet murrosikäisenä kolme kertaa  mielisairaalaan, koska heidän mielestään Paulon haaveet kirjailijan urasta olivat sopimattomia ja omituisia. Kriitikot eivät ole Coelhon kirjallisuudesta yksimielisiä, ja jotkut pitävät Coelhon teoksia ”vaikeaselkoisina itsehoitokirjoina”. Kaikesta huolimatta hän on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista (hänen kirjojaan on käännetty 69 kielelle ja niitä on myyty 160 maassa yli sata miljoonaa kappaletta).  Coelho on loistava tarinankertoja, jonka mielikuvitus tuntuu olevan ehtymätön. 

 Luin viimeksi Paulo Coelhon kirjan Veronica päättää kuolla. Alkuun olin hieman pettynyt ja kirja vaikutti pitkäveteiseltä, aihe tuntui raskaalta ja tarina eteni mielestäni hitaanlaisesti. Olen onnellinen, että kuitenkin luin kirjan loppuun, koska niinhän sitä sanotaan, että lopussa ahkeruus palkitaan. Kirja on loistava. Tällä teoksella on ollut kauaskantoisia vaikutuksia Brasiliassa. Nykyään Brasilian laki kieltää mielivaltaisen määräämisen mielisairaalahoitoon.

 Coelho itse  kertoo (kirjoitus on alunperin julkaistu The Sunday Telegraph Rewiew – lehdessä vuonna 1999): ” Saatuani kirjan päätökseen jututin isääni. Nuoruuteni vaikeat vuodet olivat takanapäin, mutta vanhempani eivät olleet koskaan voineet antaa itselleen anteeksi sitä, että he lähettivät minut laitokseen. Itse asiassa olen sitä mieltä, että vankilassa olo (olen ollut kolmeen otteeseen vankilassa poliittisten mielipiteitteni vuoksi) on jättänyt minuun paljon syvemmät arvet.” Tästä huolimatta vanhemmat kantoivat syyllisyyttä elämänsä loppuun saakka. 

 Seuraavaksi  minä aion etsiä käsiini Paulo Coelhon kirjat Piedrajoen rannalla istuin ja itkin ja Brida – sitten olenkin jo lukenut Coelhon tähänastisen tuotannon ja jään odottelemaan häneltä uutta kirjaa. Coelho on lumonnut minut täysin.                                                                              

Mainokset
This entry was published on 17.9.2012 at 12:41 am. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: