Kelpo naapuri

Suomen akatemian rahoittaman tutkimuksen tulokset julkistettiin hiljattain. Tutkimuksen mukaan joka neljännellä suomalaisella on vaikea naapuri. Minä olen aina kuvitellut olevani ihan kelpo naapuri, mutta seurattuani viimeaikaisia yleisönosastokirjoituksia ja tutkimustuloksia, en ole asiasta enää niinkään varma.

No,  mitä ne naapurit sitten tekevät, kun ovat niin vaikeita? Ne tömistelevät. Ne haisevat. Polttavat tupakkaa ja juovat olutta. Grillaavat parvekkeella. Niiden lapset itkevät ja koirat haukkuvat. Kirjoittelevat kaikenmaailman lappuja hisseihin ja pesutupiin. Luulevat olevansa parempia kuin muut ja niillä on hienompi auto. Pitävät korkokenkiä verkkareiden kanssa. Ne kyttäävät. Niillä käy vieraita, joskus jopa anoppikin. Vetävät vessan ja paiskovat ovia. Käyvät suihkussa. Vaihtelevat saunavuoroja keskenään. Jotkut rohkeimmat jopa leikkaavat nurmikkoa ja vievät roskat – naapurinsa mielestä väärään aikaan tietenkin.

Ja vielä kaiken lisäksi kesät talvet, Että tämmönen homma…


Lista naapureiden ärsyttävistä piirteistä on pitkä, mutta minä olen syyllistynyt synneistä suurimpaan. Minä avaan verhot aamulla ja vedän ne illalla kiinni. Omatuntoni ei siis olekaan puhdas. Enkä ole edes harkinnut tekeväni parannusta. Olen paatunut verhojen edestakaisin vetelijä, jonka kanssa naapurin on paha elää. Eivät ne siitä tosin vielä ole mitään sanoneet, mutta tutkimustulosten mukaan katkera naapurisota on pian minullakin edessä.

Mainokset
This entry was published on 28.8.2012 at 11:45 pm. It’s filed under Hajatelmia and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: